Gjestehavn2

Det vil være mulig med båtliv og bobilcamping i gjestehavna på Kråkerøy i Fredrikstad så lenge smittevernreglene følges.

I mars valgte Borg Havn IKS å stenge gjestehavna for bobiler samt at serviceanlegget med toaletter, dusj og vaskemuligheter ble stengt. Mandag 20. april oppheves det såkalte hytteforbudet. Det nærmer seg høysesong for båtliv og camping, og vi har fått mange henvendelser med ønske om bruk av gjestehavna.

Smittesituasjonen i Norge er bedret, hytteforbudet oppheves og skoler og barnehager skal delvis gjenåpnes. Borg Havn har derfor søkt råd hos kommunale helsemyndigheter angående vår virksomhet. I tråd med dette åpnes det igjen for bobiler.

Borg Havn minner om anbefalingene rundt avstand og gruppestørrelser og at personer med forkjølelsessykdommer må holde seg hjemme. -Vi velger fortsatt å holde felles sanitæranlegg stengt, sier Henning A. Lilleng maritim leder i Borg Havn IKS. De fleste campingvogner, bobiler og større båter har jo eget toalett og bad, sier Lilleng. Det er tømmestasjon for både bobiler og båter i gjestehavna. Anlegget er gratis i bruk for alle våre gjester, og vi oppfordrer alle å benytte dette anlegget.

Fritidsbåthavna er på gitte betingelse åpen for bruk og overnatting. Bruken begrenses til ikke å benytte flytebryggen for annet enn korte av- og påstigninger. Fortøyning gjøres på de faste bryggene på hver side. Det skal ikke legges båter utenpå hverandre. Båter skal ligge med en avstand på minst 2 meter mellom hverandre.

Selv om det nå åpnes for bruk av både hytter, campingvogner, bobiler og båter, minner Borg Havn på at unødige fritidsreiser skal unngås.

Andre aktuelle saker: