«Byens brygge» overlevert Borg Havn

juli 4, 2016

Byens Brygge Overlevert Borg Havn 1

Ny kai i Pæddekummen i Sarpsborg er ferdig, og tilgjengelig for bruk. Dette er en allmenn tilgjengelig kai, for rutebåter og private.

 

Kaien som har fått navnet «Byens brygge» er nå ferdig og klar til bruk. Borg Havn IKS har vært byggherre, og hadde overlevering fra entreprenøren AF-Bygg AS torsdag 30. juni.

Teknisk sjef Pål Johnsen har lite å utsette på byggearbeidene, det har vært et utmerket samarbeid med entreprenør under byggeperioden, og anlegget oppfyller de forventninger som er satt. Det har vært hektisk for å klare ferdigdatoen, og dette klarte vi med god margin. Samarbeide med entreprenør, Sarpsborg kommune og rådgivende konsulenter har gitt oss en brygge som er både funksjonell som anløpssted for mindre fartøy, et rekreasjonssted til de som ønsker det og et flott anlegg å se på.

Leder for landbruk og teknikk i Sarpsborg kommune Tor-Egil Brusevold har bare godord å si om prosessen og produktet. Til Sarpsborg Arbeiderblad uttaler Brusevold at den nye brygga er med å gi hele området et løft, med klare ringvirkninger til naboer og aktører som følger godt opp med forskjønning og utvikling av området.

Formelt skal anlegget åpnes høytidelig i forbindelse med kongens besøk til 1000 års jubileet for Sarpsborg kommune, den 29. juli. Men før dette starter byferjene transporten mellom Sarpsborg og Fredrikstad med første anløp den 9. juli. Nærmere informasjon gis av Østfold fylkeskommune som sørger for for finansiering av dette tilbudet og setter opp tidstabell.

Drift og vedlikehold av anlegget og området rundt vil fremover bli fulgt opp av Borg Havn IKS og Sarpsborg kommune.

Andre aktuelle saker: