Frode Kristiansen er ny CFO/controller i Borg Havn

mars 7, 2024

Frode Kristiansen

Kristiansen som kommer fra stillingen som CFO i BAS Maskinutleie AS, og trådte inn i funksjonen som CFO/controller i Borg Havn IKS fra 1. januar i år.

Han er utdannet siviløkonom fra Høgskolen i Bodø og har bred erfaring innen økonomifaget. I BAS har Frode Kristiansen (48) hatt ulike roller siden 2011. Han har tidligere vært ansatte i Mesta AS hvor han jobbet med økonomioppfølging i mange utbyggingsprosjekter. Blant annet med den store utbyggingen av E6 gjennom Østfold. Han har også bak seg flere år med økonomioppfølging hos Borregaard i Sarpsborg.

Etter over 12 år hos samme arbeidsgiver var det god timing med et jobb-bytte for Kristiansen, da BAS Maskinutleie i fjor ble kjøpt opp av Cramo.

– Etter mange år med pendling til Oslo setter jeg pris på å jobbe i hjembyen igjen, sier Kristiansen. Og det i en bedrift som er involvert i mange spennende prosjekter, hvor det også investeres tungt og pilene peker i riktig retning, legger han til.

– Borg Havn har lagt ned et solid stykke arbeid gjennom mange år og jeg gleder meg til å bidra i arbeidet med den videre utviklingen av havna, samt å bidra til å se på nye inntektsmuligheter.

 

Det tar tid å få oversikten

På spørsmål om hvordan han beskriver seg selv og hva han vil bidra med fremover svarer Frode:

–  Jeg ser på meg selv som allsidig, strukturert, sosial og omgjengelig. En lagspiller som fremover vil være en intern ressurs på økonomi og finans, og en god støttespiller for havnedirektøren og det øvrige kollegiet i bedriften.

– Nå har jeg vært her i litt over to måneder og har fått en viss innsikt i aktiviteten til Borg Havn, men samtidig merker jeg at det vil ta litt tid før jeg har den oversikten jeg ønsker.

 

En spennende mulighet
Frode forteller at det var utlysningsteksten, med at det var en nyopprettet stilling og den todelte rollen som CFO og virksomhetscontroller, som gjorde han nysgjerrig på stillingen og som fikk han til å søke. At han da fikk brukt for alt han har lært om økonomi fra A til Å. Samtidig som Borg Havn er en viktig samfunnsaktør med en sentral rolle i arbeidet med å tilrettelegge for verdiskaping og næringsliv i Nedre Glomma-regionen.

Bilde: Frode Kristiansen har allerede funnet seg godt til rette på kontoret i øraveien 27.

Andre aktuelle saker: