Vellykket frokostseminar om om hvilke miljøvennlige muligheter finnes til og fra Borg Havn

mars 21, 2018

Vellykket Frokostseminar Om Om Hvilke Miljøvennlige Muligheter Finnes Til Og Fra Borg Havn 1

Fredrikstad Næringsforening var arrangør for et markedsseminar på Hydrogenfabrikken, hvor nærsjøfart var på agendaen. Fra vei til sjø er et høyt prioritert mål for både sentrale politikere og oss som til daglig jobber med næringsutvikling og logistikk i vannkanten.

Å lykkes med å øke sjøtransportens relative andel av godstransport innenlands og globalt i verdenshandelen gir gevinster til både vareeiere, samfunnet og miljøet. Å tenke og jobbe utover egen havn og region er derfor et viktig markedsarbeid som Borg Havn og våre nære aktører i havna setter ressurser på. Frokostmøtet var i så henseende initiert av et besøk som ble omtalt i nyhetssak 17. desember i fjor, altså en gjenvisitt fra våre kolleger i Zeebrugge.

Over 60 interesserte tilhørere fikk et faglig flott fagseminar under kyndig ledelse av daglig leder Kjell Arne Græsdal i Fredrikstad Næringsforening.

Bjørn Waglen fra Andersen & Mørck snakket om «Sjøveien til/fra Europa, miljøvennlig og konkurransedyktige transportløsninger»,  Tore Lundestad gav en status om Borg Havn, nye prosjekter og grønn strategi og Logistikkforeningen i Østfold ved styremedlem Christine Grønberg fra Collicare fikk noen minutt til å reklamere for foreningens arbeid og det kommende fagseminaret i april.

Selskapet som har kjøpt lagrene som i dag nyttes av Europris i Fredrikstad fram til flyttingen til nytt logistikksenter i Moss, Round Hill Capital v/Jacob Goldmann, orienterte om sine planer framover under tittelen «Ny logistikkaktør på Øra, hvilke planer har de fremover?»

Administrerende direktør Vidar Karlsen i DFDS LogisticsDFDS gav et innblikk i satsingen mot Oslofjorden og Borg Havn, med tittelen «direct weekly services Zeebrügge (BE) – Rotterdam (NL) – Immingham (UK)»

Like interessant var innlegget fra Zeebrugge havn v/Emmanuel Van Damme og PSA Zeebrugge v/Theo Milliautilby og hva de kan tilby av havnefaciliteter og logistikk-løsninger.

Vi håper samhandling mellom logistikkaktører og havner bærer frukter med mer sjøtransport og mindre tungtransport i godsstatistikken over Svinesund i framtiden.

Fra v. : Mr. Emmanuel Van Damme (Chief Commercial Officer, Port of Zeebrugge), Mr. Vidar Karlsen (Managing Director, DFDS Logistics AS), Mr. Theo Milliau (Head of Multipurpose Operations, PSA Zeebrugge), Mr. Tore Lundestad (Port Director, Port of Borg) and Mr. Bjørn Waglen (Head of Sales and Business Development, Andersen & Mørck AS)

Foto: Tove Irén Becker

 

Andre aktuelle saker: