Vellykket kundeseminar

september 20, 2021

Kundemøte3

Onsdag i forrige uke inviterte Borg Havn IKS, Andersen & Mørck AS, Nor Lines AS og Glacio Fredrikstad AS til felles kundeseminar i Næringslivets hus i Fredrikstad. Rundt 70 av havnas kunder og samarbeidspartnere fikk informasjon om fremtidige planer og utvikling ved Borg Havn.

Verden har siden mars i fjor vært i ulage, og det var ekstra hyggelig igjen å kunne samle folk til et fysisk møte. Å ha det hyggelig med gamle kjente og knytte nye kontakter, å få høre kundene snakke om sine utfordringer, muligheter og ønsker.

Tore Lundestad, havnedirektør i Borg Havn IKS, la i sin innledende presentasjon vekt på at havna jobber aktivt med grønn omstilling. Vi tenker miljø, bærekraft, framtid, arbeidsplasser og næringsutvikling i alt Borg Havn gjør. Nye tider skaper nye behov, nye muligheter og krever nye løsninger. Øra er et viktig industriområde i Oslofjorden, men vi har begrenset med plass.
– Vår hovedutfordring er tilgang til næringsarealer i regionen, sa Lundestad og la til at det jobbes aktivt med utvikling av nye næringsområder. Mens GG Gruppen og deres byggherreselskap Viken Park planlegger det regionale næringsområdet på Tofteberg i Fredrikstad, jobber havna i et samarbeidsprosjekt ved Leca i Borge som kan føre til økt havnevirksomhet.

Geir Teistung hos Andersen & Mørck fortsatte den faglige delen av seminaret med et innlegg om havneoperatørens rolle. Selskapet er en logistikkleverandør med lang internasjonal erfaring og de er en sentral aktør i Borg Havn, blant annet har de over 50 maskiner som benyttes i ulike havneoperasjoner.

Nor Lines Oddgeir Hepsø ga oss et innblikk i hvordan de skal tilby markedets mest bærekraftige løsninger for frakt av gods. Og da særlig med sjøtransport som selskapet har en sterk satsing på med Nor Lines Daily gjennom avtaler med de fleste kystgodsrederier på Norskekysten.
– De beste logistikkløsningene finner vi i dialog med våre kunder og sammen sikrer vi en fullverdig produktmiks som sikrer en effektiv og miljøvennlig logistikkjede, sa Hepsø, daglig leder Nor Lines Norway.

 

Thomas Karlsen som er daglig leder ved Glacio Fredrikstad AS avsluttet den faglige delen av seminaret. Han fortalte om et selskap i vekst og utvikling fra etableringen på Øra i 2009. Selskapet er nå en av Norges største og ledende 3. parts tilbydere av lager- og ekspedisjonstjenester for fryste og kjølte produkt.

I 2019 ble Glacio solgt til Arcus Infrastructure Partners (Arcus). Arcus er et uavhengig fondsselskap som utelukkende gjør langsiktige investeringer i Europeisk infrastruktur. De sentrale personene i etableringen og driften av selskapene er fortsatt aktive i driften og styringen av selskapene. Karlsen kunne også fortelle at de i 2021 har ekspandert til Sverige, og to nye fryselagre er blitt en del av Glacio-familien. Dette i tillegg til at det nå planlegges utbygging på Øra.

Etter etter par timer med faglig innhold gikk ferden videre ned til Tollbodkaia og ombordstigning på Veslø II, som tok gjestene med på tur i den flotte Hvalerskjærgården. Ombord ble det servert rekebuffet med tilbehør. Det var god stemning og praten blant gjestene gikk lett og livlig.

Vi retter en stor takk til alle som tok seg tid til å delta denne ettermiddagen og kvelden sammen med oss!

Andre aktuelle saker: