Årets sommervikarer er på plass på Øraterminalen

juli 13, 2022

Gutta Kaiskinner2

For mange er en sommerjobb i Borg Havn det første møte med arbeidslivet. For andre er det praktisk erfaring som komplementerer den teoretiske kompetansen de allerede har. Denne sommeren har vi fem sommervikarer i havna.

– Innholdet i sommerjobbene varierer fra år til år, avhengig av hvilke oppgaver som skal løses, forteller Jeanette Sælen Nicolaisen. Hun har vært ansvarlig for tilsetting av årets sommervikarer. Renhold og tilsyn av gjesteplasser, diverse malingsarbeider, gressklipping og luking er blant arbeidsoppgavene til årets sommervikarer.

– Sommervikarene er en god ressurs for oss, samtidig som det gir ungdom en god og reel mulighet til praksis og forståelse av arbeidslivet, sier Nicolaisen.

Vi har møtt to av årets sommervikarer som er i full sving med å male kaiskinner. Dette er deres første år med sommerjobb i havna. Anders Fjeld Kristiansen og Ulrik Bruu Ottesen, som begge til vanlig er elever i videregående skole, har på kort tid funnet seg til rette i havna. De forteller om varierte oppgaver, grøfterens, gressklipping og beskjæring. Nå er det imidlertid malingsarbeider som gjelder. For guttene er denne sommerjobben en fin måte å legge seg opp litt penger før russetid og studier, samtidig som de kan føye til nye punkter på sin CV. Det vil være et fortrinn senere, uansett hva slags jobb de søker på i fremtiden.

 

«Vi får ulike oppgaver fra dag til dag. Jeg liker variasjon og det å få være utendørs og bruke kroppen. Dessuten er det spennende å få innblikk i det som skjer på havna.»
– Anders Fjeld Kristiansen (18 år), sommervikar i Borg Havn

 

Bilde: Sommervikarene Isabell Fagermo Bjarke (t.v.) og Mille Ballovarre Solberg (t.h.) rydder og luker ugress på terminalen.

Bilde: Anders F. Kristiansen (t.v) og Ulrik Bruu Ottesen (t.h.) sørger blant annet for renhold av biler og maskiner.

En av årets mest erfarne sommer vikarer, Julie Johnsen Storløkken, har dette året kontorjobb. Hun sitter i resepsjonen og svarer blant annet på sentralbordet og systematiserer adgangskontrollister. Dette er hennes åttende sommer i Borg Havn, og antageligvis den siste da hun snart er ferdigutdannet som lærer.


Bilde: Julie Johnsen Storløkken er Borg Havns blide resepsjonist denne sommeren.

Andre aktuelle saker: