Fra bensin til biogass

mai 5, 2017

Fra Bensin Til Biogass 1

Borg Havn fortsetter fornyelse av driftsmateriell til mer miljøvennlig energiløsninger. Vi faser løpende ut biler, maskiner og terminalutstyr i vårt eie som går på ikke-fornybar petroleumsprodukter. Bil nummer 5 av våre totalt 6 biler ble i dag erstattet med vår første biogass bil. Havnetilsynet er den delen av virksomheten vår som må være tilstede på flere lokasjoner i løpet av en hektisk dag, og bil med ulikt materiell og mulighet for tilhenger gjør at det ikke ble El-bil denne gangen. En intern utredning om framtidens befordringsmidler i selskapet resulterte i beslutning om å investere i en bil som i hovedsak kan kjøres på biogass, men som i tilfeller der påfyllingsstasjoner ikke er tilgjengelig kan kobles over til bensin. Den lille bensintanken øker da aksjonsradius til opp mot 800 km. Bensindrift blir da unntaksvis ved lange turer der det ikke er utbygd fuel stasjoner for biogass eller LNG.

Biogass er en fornybar energikilde som produseres gjennom anaerob nedbryting av organisk materiale. Kortreist biogass fra produksjon hos vår nabo FREVAR her på Øra gir oss lett tilgang på drivstoff.

Havneinspektør Freddy Paulsen inspiserer det funksjonelle lagringssystemet bak i bilen som gir god sikkerhet og holder orden på verktøy og deler bak. Dette er produsert av Østfoldbedriften Loyds Industri AS.

Andre aktuelle saker: