Hans Majestet Kongen anløper Borg Havn

juli 30, 2016

Hans Majestet Kongen Anløper Borg Havn 1

Alt gikk på skinner da Kongen ankom sjøveien til «Byens Brygge» i anledning Sarpsborg Bys 1000 års jubileum. Den 60 fot lange Kongesjaluppen «Stjernen» la babord side til kaien som for anledningen var ryddet for flytefendere. «Skjærhalden» går i regulær fart som kollektivtilbud her på lørdager, og trenger for sin del noen store fendere for å letter kunne legge til her uten fare for skade på fartøy eller den nye kaien i Pæddekummen.

 

Som etablert praksis er når Hans Majestet Kongen kommer sjøveien, skal havnefogden stille ved både ankomst og avgang. Denne gang var det ferietid, så havnekaptein og for tiden fungerende havnedirektør stilte i mottakelseskomiteen. Etter planen la den 60 fots motorbåten «Stjernen» til kl. 13:30. En prominent mottakelseskomite med ordfører Sindre Martinsen Evje fra jubileumsbyen i spissen, etterfulgt av Stortingspresident Olemic Thommessen og andre inviterte.

Stort oppmøte fra befolkning langs elva og oppe i Pæddekummen i fint vær, gjorde sjøreisen til et flott skue for alle, inklusive Kongen vil vi formode. Resten av arrangementet er behørig dekket gjennom lokalpresse. Nå er Borg Havn halvt eiet av en sprek 1000 åring !

Havnekaptein ønsket Kongen god reise kl. 16:35.

En rask reorganisering på kaien med flytefendere lagt ut igjen, så kunne Skjærhalden igjen anløpe Byens Brygge på sin særs populære reise lang Glomma mellom Fredrikstad og Sarpsborg.

Andre aktuelle saker: