Havnedirektør Tore Lundestad og havnekaptein Per Kristian Johansen

En gammel havnetraver går nå over i pensjonistenes rekke. Havnekaptein Per Kristian Johansen har i følge fødselsattesten mulighet til å kreve NAV som ny arbeidsgiver, og den muligheten har han nå benyttet seg av.

PK på folkemunne, slutter egentlig for andre gang i Borg Havn. Om vi skal si at det er PK som er rastløs eller om det meste er tilfeldigheter skal være usagt, men det er en kjensgjerning at det å være gift med en som har jobbet i Utenrikstjenesten kan trekke en ektefelle hit og dit. Og det å ha jobbet i offentlig forvaltning med ivrige politikere som en periode skulle tømme Oslo for statlige arbeidsplasser har nok også bidratt til jobbskifte på nivå med dagens akademiske ungdommer. Uansett, dette er en mann som både har flakket hit og dit mellom stat og kommune, innland og utland, havn til havn og i ulike konsulentroller i Norad og lignende oppdragsgivere. Det har ikke minst gjort mannen svært kompetent med stor faglig bredde i fag og geografi. Det har vært til stor nytte for Borg Havn de siste 5 årene som havnekaptein der oppgaver har stått i kø i en havn som aldri står stille. Og PK har vel knapt stått stille disse årene selv om pondusen er som oss andre stillesittende kontormedarbeidere!

Vi skal ikke forsøke å oppsummere havnekapteinens meritter, det kjenner de som kjenner han, og de som ikke kjenner han har nok ikke jobbet med havn. Og er da kanskje ikke interessert heller. Men det er nok av de som er interessert, for PK skal etter eget utsagn ikke hvile på laubær fra en svunnen tid, nei nå skal den generelle rastløsheten opprettholdes med konsulentvirksomhet. Så vi ser ikke bort fra at vi fortsatt kan gjøre bruk av hans kunnskap i arbeidet havneadministrasjonen gjør i Nedre Glomma. Vi tviler på at båtvrakene forsvinner med det første, eller andre viktige maritime utfordringer her i vår travle havn for store og små båter.

Enn så lenge ønsker vi Per Kristian lykke til med antatt rolige dager som pensjonist og ser fram til å treffes i andre faglige- og sosiale sammenhenger.

PK har formelt sin siste arbeidsdag i havna i september med ferieavvikling gjør at han slutter på kontoret i dag den 9. august.

Andre aktuelle saker: