Nordisk seilas til Fredrikstad 9. – 11. juli 2017

juli 5, 2017

Nordisk Seilas Til Fredrikstad 9. 11. Juli 2017 1

Nordisk Seilas er en vennskapelig kappseilas for tradisjonelle fartøyer. Seilasen går i Skagerak og Kattegat, mellom tre vertshavner, en i Danmark, en i Sverige og en i Norge. De tre vertshavnene for Nordisk Seilas 2017 er Aalborg, Varberg og Fredrikstad. Sentrum for arrangementet i Fredrikstad blir naturlig nok Isegran.

Gjennom arrangementet vil deltakende fartøy ankommer en dag, ha aktiviteter i nærområdet dag to og seiler videre dag tre. Følgende program er satt for Fredrikstad

Velkommen til Isegran – den grandiose øya, Nordisk seilas 9. – 11. juli 2017.

Isegran er en del av den gamle festningsbyen Fredrikstad. Øya har vært et sentrum for maritime aktiviteter i århundrer, fra 1200-tallets jarl Mindre Alv som dro ut på sine kapertokt herfra, til Tordenskiold som hadde øya som base for sine utfall mot Sverige på begynnelsen av 1700-tallet, da Isegran var norsk orlogsstasjon, til Bjarne Aas sin seilbåtproduksjon og til dagens mangfold, med Maritime Center Fredrikstad og kafeen Magasinet med bed-and-breakfasttilbud som tyngdepunkt og fartøyene som er under restaurering, Jelse, Urda, Najaden og DS Hvaler.

Søndag 9. juli kl. 1300

åpner Værste broa for fartøyene som har deltatt i årets Nordiske seilas. Fartøyene har da seilt regatta fra Aalborg til Varberg og Varberg til Fredrikstad. Det er fartøy fra Danmark, Sverige, Norge og ett fra Lerwick, Storbritannia.

Mandag 10. juli

vil øya syde av liv med mannskapskonkurranser, det gis mulighet for å besøke de deltagende fartøyene og den nyrenoverte lekeplassen.

Mellom kl. 1000-1300 vil det bli arrangert skattejakt for barna. Benytt også muligheten til å besøke DS Hvaler og Najaden, lær mer om Jelse og Urda og besøk øyas cafe.

Tirsdag 11. juli

forlater fartøyene Isegran og seiler ut Østre løp.

Andre aktuelle saker: